CE BELGELENDIRME

Test ve Belgelendirme 

Ce Belgesi Nedir ? 

Ce Belgesi Nasıl Alınır? 

Ce Belgelendirme Kuruluşu Nedir ?

Bizi Arayın 0543 488 05 65 ce belgesi nasıl alınır

CE MARKING TANIMI : 

Ce İşaretlemesine yönelik testler ürünün ilgili direktif ve harmonize (uyumlaştırılmış) standartlara uygunluğunun kontrol edilmesidir. 

 Uyumlaştırılmış standartlar ürünlerin yürürlükteki direktiflerin şartlarını nasıl sağlayacağını belirtir. Yani direktifler yasal bağlayıcılığı olan yazılı maddelerden; uyumlaştırılmış standartlar ise ürünün sınırlarını belirleyen teknik spesifikasyonlardan oluşur.

Direktifler “ne” ve “neden” sorusuna cevap verirken standartlar “nasıl” sorusuna cevap verecektir. Ürünlerin direktiflere uygunluğunun ispat edilmesinin tek yolu gerekli teknik dosyanın hazırlanıp risk analizlerinin yapılmasının ardından ürünün mekanik, fiziksel, kimyasal, elektriksel, elektromanyetik veya mukavemet vb. gibi testler ve kontrollere tabi tutulmasıdır. Her direktifin ilgili olduğu uyumlaştırılmış standardın farklı testleri olabilir. Örneğin makinelerde uygunluğu kontrol etmek üzere mekanik ve elektriksel testler yapılırken, elektronik bir cihazın kontrolünde elektromanyetik uyumlulukla ilgili laboratuar testlerine ihtiyaç duyulabilir; veya bir oyuncağın uygunluğunu kontrol etmek için boya testlerine ihtiyaç duyulabilir.

Uygunluk Değerlendirme sürecinde farklı direktiflerin farklı modüler yaklaşımları bulunur.

Bu yüzden üreticiler ürünlerinin hangi direktif ve standartlara göre üretilmesi gerektiğini kontrol ettikten sonra; hangi uygunluk değerlendirme sürecinden ilerleyeceklerini de öğrenmelidirler.
Doğru uygunluk değerlendirme sürecine göre teknik dokümantasyonun hazırlanması, risk analizi yapılması, kullanım kılavuzunun hazırlanması ve uyumlaştırılmış standartlara yönelik ürün kontrolleri ve pozitif test raporlarının/sertifikaların elde edilmesinin ardından “Uygunluk Beyanı” yayınlanır ve CE işareti iliştirilir.

Ce işaretlemesine ait belgelendirme : Onayli Kuruluş zorunluluğu olmayan durumlarda bir test kuruluşunun, laboratuarın veya onaylı kuruluşun sunduğu test raporları ve uygunluk sertifikalarından ibarettir. Onaylı Kuruluş zorunluluğu bulunan durumlarda ise test raporlarına ek olarak Tip Onay Belgesi (Type Examination Certificate) alınması gerekir.

Uygunluk değerlendirmesi ve Ce İşaretlemesine yönelik mödüler yaklaşıma göz atarsak: 

1 – Uygunluk Belgesi Değerlendirmesi nedir ? Uygunluk Belgesi nasıl Alınır ? ISO EN TS  TSE TSEK HYB gibi Uygunluk ürün ve hizmet belgelendirme işlemleri tarafımızdan yapılmaktadır. 

Uygunluk değerlendirmesi, mümkün olan en geniş ürün yelpazesi için uygulanabilecek sınırlı sayıda farklı prosedürleri kapsayan modüllere ayrılır.
Modüller ürünlerin tasarım aşaması ile, üretim aşaması ile veya her ikisi ile ilgilidir. 8 tane temel modül ve bunların 8 tane varyantı bütün bir uygunluk değerlendirme prosedürü oluşturabilmek amacıyla çeşitli şekillerde birbiri ile kombinasyonlar oluşturabilir.
Genel bir kural olarak, bir ürün tasarım ve üretim aşamaları boyunca bir modüle göre uygunluk değerlendirmesine tabi tutulur.
Her Yeni Yaklaşım Direktifi uygulanabilecek olan ve gerekli koruma düzeyini sağlayacağı kabul edilen uygunluk değerlendirme prosedürlerinin çeşidini ve muhtevasını belirtir. Direktifler aynı zamanda, şayet birden fazla seçenek sağlanmışsa imalatçının tercih yapmasını belirleyen şartları tayin eder.
Modüllere göre uygunluk değerlendirmesi ya birinci tarafa (üretici) dayanır ya da üçüncü tarafa (onaylanmış kuruluş) dayanır ve ürünün tasarım aşaması, üretim aşaması veya her ikisi ile ilgilidir (Tablo 1, 2 ve resim 1’e bakınız). Eğer bir üretici tasarım ve üretimi bir taşerona yaptırsa da, yine her iki aşama için de uygunluk değerlendirmesinin gerçekleştirilmesinden sorumludur.
Ürünün çeşidi ve taşıdığı risklerle ilgili olarak, Modüller, yasa koyucuya ürünün direktifin hükümlerine uygun olduğunu kanıtlamak için üreticiye uygun prosedürler sağlayacak araçlar sağlamaktadır. Mümkün olan modüllerin çeşidinin tespitinde AT Anlaşmasının 95(3) maddesinde ifade edilen yüksek derecedeki korumayı sağlamak için direktif, özellikle orantılılık ilkesine göre, ürünün çeşidi, taşıdığı riskin yapısı, sektörün ekonomik alt-yapısı, (üçüncü tarafların mevcut olup olmadığı gibi) ürünün çeşidi ve önemi gibi konuları dikkate almaktadır. Ek olarak, spesifik bir direktifteki uygunluk değerlendirme prosedürleri her ne kadar prosedürler eş değer olmasa da eşit bir şekilde ürünlerin ilgili temel gereklere uygunluğu ile ilgili olarak yeterli güveni sağlamak zorundadırlar. Orantılılık ilkesi de özellikle temel gereklerde belirtildiği gibi direktiflerin amaçlara göre çok külfet yaratan gerekli olmayan prosedürleri içermemesini gerektirmektedir. Prosedürlerin çeşidi belirlenirken göz önünde bulundurulan faktörler direktiflerde tanımlanır.
Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamlarına giren ürün kategorilerine göre farklı prosedürler getirmektedir. Burada bazen üreticiye aynı kategori için bir seçme hakkı tanınmaz bazen ise aynı ürün kategorisi için üreticilere seçme özgürlüğü verilir. Alternatif olarak, kapsamlarına giren bütün ürünler bakımından üreticinin seçim yapabileceği bir dizi prosedür belirleyebilir. Ayrıca, her Yeni Yaklaşım Direktifi modüllerde belirlenmiş olan modellerden farklılıklar gösterebilen, başvurulabilecek uygunluk değerlendirme prosedürlerinin içeriğini belirler.

Yeni Yaklaşım Direktifleri kapsamında aynı ürün için iki yada daha fazla uygunluk değerlendirmesi prosedürleri arasından bir seçme imkanı sağlamak örneğin; farklı Üye Ülkelerde farklı mevzuatların yürürlükte olmasının bir sonucu olarak faklı belgelendirme alt- yapısının bulunduğu durumlarda haklı görülebilir. Yine de, Üye Devletler bir direktif kapsamındaki bütün uygunluk değerlendirme prosedürlerini ulusal mevzuatlarına aktarmalıdırlar ve söz konusu direktife göre bir uygunluk değerlendirme prosedürüne tabi tutulmuş olan bütün ürünlerin serbest dolaşımını temin etmelidirler. Bir ürün birden fazla direktifin hükümlerine tabi ise Modüller arasından bir seçim imkanı haklı görülebilir. Böyle durumlarda amaç imalatçıya bütün ilgili direktifleri kapsayan ortak prosedürler veya en azından uygun prosedürler sağlamaktır. Nihayetinde, ilgili endüstri dalının altyapısı temelinde üreticiye en uygun ve en ekonomik prosedürü seçmek bakımından bir seçim imkanı sağlamak haklı görülebilir.
Belli bazı direktifler kalite güvence teknikleri temeline dayanan prosedürleri kullanma imkanı sağlamaktadır. Bu durumlarda üretici genellikle bu teknikleri kullanmayarak, münhasıran belli bir prosedürün uygulanmasını isteyen gereklerle uyumun söz konusu olduğu durumlar hariç olmak üzere, bir prosedüre veya prosedürlerin kombinasyonuna da başvurabilir.
EN ISO 9000 serisi standartlardan kaynaklanan kalite güvence teknikleri temelli modüller düzenlenmiş sektörlerle düzenleme-dışı sektörler arasında bir bağlantı kurmaktadırlar. Bu, üreticilerin direktiflere dayanan yükümlülüklerle müşterilerin ihtiyaçlarını eş zamanlı olarak karşılamalarına yardım edecektir. Ayrıca, belli koşullarda, üreticiye kalite sistemlerine yaptıkları yatırımlardan faydalanma imkanı sağlayacaktır. Bu durum, kalite zincirinin gelişmesine (ürünlerin kalitesinden şirketlerin kendi kalitelerine kadar) ve rekabeti artırıcı kalite yönetiminin öneminin anlaşılmasının ilerletilmesine de katkıda bulunacaktır.
Tablo 1: Ana Modüller

A İç Üretim Kontrolü İç tasarım ve üretim kontrolünden oluşur. Bu modül bir onaylanmış kuruluş gerektirmez.
B AT Tip incelemesi Tasarım aşamasını kapsar ve üretim aşamasını değerlendiren bir modülle birlikte kullanılmalıdır. AT Tip İncelemesi belgesi bir onaylanmış kuruluş tarafından düzenlenir.
C Tipe Uygunluk Üretim aşamasını kapsar ve B modülünü takiben kullanılır. Modül B ye göre düzenlenen AT Tip İncelemesi belgesinde tanımlanan tipe uygunluğu sağlar. Bu modül bir onaylanmış kuruluş gerektirmez.
D Üretim Kalite Güvencesi Üretim aşamasını kapsar ve B modülünü takiben kullanılır. EN ISO 9002 standardı kalite güvencesi temellidir. Üretici tarafından gerçekleştirilen nihai ürün muayenesi ve testler için olan kalite sisteminin kontrolü ve onaylanmasından sorumlu bir onaylanmış kuruluş tarafından düzenlenir.
E Ürün Kalite Güvencesi Üretim aşamasını kapsar ve B modülünü takiben kullanılır. EN ISO 9003 standardı kalite güvencesi temellidir. Üretici tarafından gerçekleştirilen nihai ürün muayenesi ve testler için olan kalite sisteminin kontrolü ve onaylanmasından sorumlu bir onaylanmış kuruluş tarafından düzenlenir.
F Ürün Doğrulaması Üretim aşamasını kapsar ve B modülünü takiben kullanılır. Bir onaylanmış kuruluş Modül B ye göre düzenlenen AT Tip İncelemesi belgesinde tanımlanan tipe uygunluğu kontrol eder ve bir uygunluk belgesi düzenler.
G Birim Doğrulaması Tasarım ve üretim aşamalarını kapsar. Her ürün bir uygunluk belgesi düzenleyecek olan bir onaylanmış kuruluş tarafından ayrı ayrı incelenir.
H Tam Kalite Güvencesi Tasarım ve üretim aşamalarını kapsar. EN ISO 9001 standardı kalite güvencesi temellidir. Üretici tarafından gerçekleştirilen nihai ürün tasarımı, üretimi, muayenesi ve testler için olan kalite sisteminin kontrolü ve onaylanmasından sorumlu bir onaylanmış kuruluş tarafından düzenlenir.

Resim 1: Uygunluk Değerlendirmesi Prosedürleri Akış Şeması

Tablo 2: Ana modüllerin varyantları

Ana Modüllere Ek Unsurlar
Aa1 ve Cbis1 İç üretim kontrolü ve bitmiş ürünün bir veya birkaç yönü bakımından bir veya daha fazla test Tasarım veya üretim aşamasında üreticinin gerçekleştirdiği veya onun adına yapılan testlerle ilgili olarak bir onaylanmış kuruluşun sürece dahil olması. İlgili ürünler ve uygulanan testler direktifte belirtilir.
Aa2 ve Cbis2 İç üretim kontrolü ve rasgele aralıklarla yapılan ürün kontrolleri Üretim aşamasındaki ürün kontrolleri ile ilgili bir onaylanmış kuruluşun sürece dahil olması. Kontrollerle ilgili özellikler direktifte açıklanır.
Dbis Modül B yi kullanmaksızın ürün kalite güvencesi Bir teknik dosya gerekmektedir.
Ebis Modül B yi kullanmaksızın ürün kalite güvencesi Bir teknik dosya gerekmektedir.
Fbis Modül B yi kullanmaksızın ürün doğrulaması Bir teknik dosya gerekmektedir.
Hbis Tasarım kontrolü aracılığıyla tam kalite güvencesi Bir onaylanmış kuruluş bir ürün veya ürün tasarımını ve bunun varyantlarını inceler ve bir AT tasarım inceleme belgesi düzenler.

2 – Kalite Sistemi Standartlarının Uygulanması
Direktiflerdeki uygunluk değerlendirme prosedürleri için kalite sistemlerinin kullanımı D, E ve H modülleri ve varyantlarında tanımlanmaktadır.
EN ISO 9001,9002 ve 9003 standartlarına uygunluk, kalite sisteminin gerektiği takdirde uygulandığı ürünlere yönelik spesifik gerekleri göz önünde bulundurduğu kabul edilerek, söz konusu standart hükümlerine ilişkin olarak karşılık gelen kalite güvence modüllerine uygunluk varsayımı sağlar.
D, E, H modülleri ve bunların varyantlarına uygunluk, her ne kadar uygunluğun tesisinde fayda sağlasa da EN ISO 9001, 9002 veya 9003 serisi standartlara göre belgelendirilmiş bir kalite sistemi gerektirmemektedir. Üretici bu modüllere uygunluğu sağlamak amacıyla EN ISO 9000 standartlarına dayananlardan başka öteki kalite sistemlerini uygulamayı seçmekte serbesttir.
İlgili direktiflere uyumu sağlamak amacıyla üretici, kalite sisteminin söz konusu temel gereklerin tam olarak uygulanmasını sağlayacak şekilde uygulanmasını temin edecektir.
Kalite güvence tekniklerine dayalı modüller (D,E,H modülleri ve varyantları) bir üreticinin, ürünün uygulanan direktiflerin temel gereklerini yerine getirdiğini göstermek için kendi kuruluşunda yerine getirmek zorunda olduğu unsurları tanımlamaktadır. Bu, bir üreticiye düzenleyici gereklerle uyumluluğu göstermek amacıyla onaylanmış bir kalite sistemini kullanma ve böylece mümkünse üretim tasarımı ve uygulanan direktifin temel gereklerine uygun ürünler tedarik etme kapasitesine sahip olma imkanı verildiği anlamına gelmektedir.
EN ISO 9001, 9002 ve 9005 standartlarını temel alarak uygulanmış olan bir kalite sistemi, kalite sisteminin üreticinin ürünlerin söz konusu direktifin temel gereklerine uygun olduğunu göstermesini mümkün kıldığı kabul edilerek, bu standartların kapsamına giren modüllerdeki hükümlerle ilgili olarak uygunluk varsayımı sağlamaktadır. Bu durum, üreticinin Yeni Yaklaşım Direktiflerinin amacı doğrultusundaki bir kalite sistemi uyguladığında, düzenlemelerden kaynaklanan gerekleri yerine getirmesi gerektiği anlamına gelmektedir. Bilhassa:
1. Kalite hedefleri, kalite planlaması, kalite el kitabı ve dokümanların kontrolü, zaruri gereklere tamamen uygun ürünler üretilmesi hedefini temin etmelidir.
2. Üretici temel gereklerin yerine getirildiğini temin edecek teknik çözümleri, kullanılacak harmonize standartları, ürün için lüzumlu ilgili gereksinimleri tespit etmeli ve doküman olarak tutmalıdır.
3. Tespit edilmiş standartlar veya diğer teknik çözümler dizayn verisi olarak kullanılmalı ve dizayn çıktılarının temel gereksinimleri karşıladığı teyit olarak alınmalıdır.
4. Kuruluş tarafından üretimi kontrol amacıyla alınan tedbirlerin, ürünün tespit edilmiş emniyet gereklerini yerine getirdiği temin edilmelidir.
5. Kuruluş, üretim sürecinin ve bitmiş ürünlerin kontrolü ve ölçümünde, standartlarda tespit edilmiş veya temel gereksinimleri karşılamayı temin edecek diğer uygun metotlar tayin etmeli ve kullanmalıdır.
6. Muayene raporları ve test verileri gibi kalite kayıtları, kalibrasyon verileri, ilgili personelin yeterlilik verileri uygulanabilir temel gereksinimleri karşılayacak düzeyde olmalıdır.
Üretici, kalite sisteminin düzenleyici gereklere uyulacak bir şekilde tamamlanması ve düzenli olarak işlemesinden sorumludur. Onaylanmış Kuruluş yaptığı değerlendirme, onay ve sürekli gözetim faaliyetlerinde bunu temin etmelidir.
Çok az sayıda direktif açıkça kalite sistemi standartlarına atıfta bulunmaktadır. Ancak, 93/465/EEC sayılı kararda genel bir referans bulunabilir.
Direktifler, EN ISO 9001, 9002 ve 9003 standartlarına uygunluğun ek unsurlarla tamamlanmasını gerektiren D, E, H modülleri ve varyantlarına göre yapılan uygunluk değerlendirmeleri için ek hükümler getirebilir. Bu durum, direktifin uygulandığı ürünün hususiyetinin göz önünde bulundurulması içindir.

Teknik Dosya Hazırlama Urunlerinizin hazırlık analizi ve değerlendirmesi , risklerin analizi, sınırlanması ve muhtemel korunma yollarının saptanması, uygunluk değerlendirmesi ve düzeltici faaliyetler, düzeltme prosedürü, uygunluk standartları ve modüllerin başarısı için uygun EN normlarının araştırılması, uygulanabilir kullanım ve koruma veya teknik eğitim talimatlarının hazırlanması, CE Markasının kanıtı olarak zorunlu teknik ürün dosyalarının hazırlanması, ürünlere uygulanacak olan CE etiketi, CE markası ve CE beyanının derlenmesi konularında hizmet vermekteyiz.
2.CE TESTLERİNİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ.
CE Markalama süreci içerisinde ürünlerle ilgili testlerin düzenlemelere uygun olarak gerçekleştirilmiş olması çok önemli bir konudur.
Üreticilerin ilgili direktif ve standartlara uygun testler gerçekleştirilmeden CE uygunluk beyanı yaptıkları gözlenmektedir. Bu durum kuruluşlar için çok önemli riskleri beraberinde getirmektedir. Bu sorunun en önemli nedenlerinin başında üreticilerin çoğu zaman ürünlerinin CE testleri için uygun bir test laboratuvarı bulamaması veya gereksiz pek çok maliyetle karşı karşıya kalmaları gelmektedir.
EN ISO/IEC 17025 standardına uygun olarak faaliyet gösteren uluslar arası partnerleri ve sahip olduğu EMC-LVD laboratuvarı aracılığı ile Avrupa Standartlarına (EN) uygun Test hizmetleri sunmaktadır.

3.CE MARKALI ÜRÜN İÇİN AVRUPA BİRLİĞİ İÇERİSİNDE YETKİLİ TEMSİLCİLİK HİZMETİ VERİYORUZ.

Avrupa Birliği Yeni Yaklaşım Direktifleri gereğince, üretici firmaların Avrupa Birliği üzerinde faaliyet göstermesi veya Avrupa Birliği içerisinde bir yetkili temsilci bulundurması gerekliliği bulunmaktadır. Özellikle yurtdışına ihracat yapan üreticiler bu konuda önemli sıkıntılar yaşamaktadırlar.

4.ÜRÜNLERİNİZİN BELGELENDİRİLMESİNİ SAĞLIYORUZ.

Avrupa Birliğinde faaliyet gösteren Onaylanmış Kuruluşlarla ve Yetkili Temsilcilik Kuruluşlarıyla işbirliği yaparak ulusal pazar koşullarında verilecek hizmet fiyatları ile CE Belgelendirme hizmetlerini sürdürmektedir.

Ürünlerinizin CE Belgelendirme sürecinde doğru Ce Direktifleri ve Uyumlaştırılmış Standartlara ulaşmanızda, Teknik dosya hazırlanmasında, Ürün Testleri ve Risk analizlerinde firmanıza hizmet vermekten memnuniyet duyacağız.

 

CE İşareti ve Pi (π) Etiketleme arasındaki fark nedir?
CE İşareti, bir ürünün belirli bir ürün için geçerli olan tüm Avrupa Direktifleri (minimal) Tüm Temel Güvenlik Gereksinimleri (ESR) uygun olduğunu gösterir. CE İşareti, çeşitli Avrupa Direktifleri kapsamında resmi bir işareti (örn. Basınçlı Ekipmanlar, Makine, ATEX, Oyuncaklar, Tıbbi, [AB Direktifleri]) 'dir.

İşaretleme Pi (π) ancak, (bakınız aşağıdaki tablo) sadece Taşınabilir Basınçlı Ekipmanlar (TPED) belirli türleri için de geçerlidir, aslında CE işareti aynıdır.

Rehberlik CE İşaretleme: Aşağıdaki Rehberlik hem CE İşaretleme ve Pi (π) Etiketleme için geçerlidir

 CSA Onayı Nedir ?

CSA International (Canadian Standards Association), CSA Grubu'nun bir üyesi, elektrik, mekanik, tesisat, gaz ve diğer ürünlerin  test ve belgelendirme hizmetleri sağlayıcısıdır. ABD, Kanada ve dünya çapında tanınan, CSA işaretleri binlerce üründe bulunur.

 

CSA Uluslararası sertifikasyon işaretleri bir ürün, proses veya hizmetin bir Kanada veya ABD standart test edilmiş ve  belge gereksinimlerini karşıladığını göstermektedir.

 

CSA Onayı UL veya CE İşaretlemesine benzemektedir. Ancak Avrupa Standartları yerine AD ve Kanada Standartları ile test ve kontrol edilmektedir.  

 

Tüketiciler için, CSA Uluslararası sertifikasyon işaretleri kalitesi ve güvenliği artırılmış bir güvence sağlamak üzere tasarlanmıştır. Üreticileri için, markanın uluslararası alanda tanınması Kuzey Amerika pazarlarına girmelerini kolaylaştırmak için yardımcı olabilir. CSA Uluslararası sertifikasyon işaretleri birçok Kuzey Amerika düzenleyiciler tarafından ve Kuzey Amerika perakendecilerin çok sayıda tarafından kabul edilir. CSA Uluslararası sertifikasyon işaretleri taşıyan ürünleri milyarlarca tanınmış perakende zincirlerinin raflarında bulunan ve ana ürün distribütörler tarafından satılmaktadır. 

 

CE BELGESİ NEDİR ?
1. Ce Isareti : Tanımı
Ce işareti alan bir urun insan hayvan ve çevre açısından sağlıklı ve güvenli olduğunun gösterir. Bununla ilgili kriterler ise AB'nin Yeni Yaklaşım Direktiflerinde (YYD) öngörülmüştür. Şu an sayısı 24 olan YYD'inden biri veya birkaçı kapsamına giren bir mamülün Ce işareti (ce marking ce belgesi ) taşımadan AB pazarına girebilmesi mümkün olmamaktadır. YYD'ine uygunluğu kanıtlamada ilgili direktiflerle alakalı kılınan Avrupa Birliğinin (AB) harmonize standardlarının oldukça büyük önemi bulunmaktadır.

Avrupa Sertifikalar: CE ve Pi [π] İşaretleme Tablo
AB Direktiflerine ADN ilgili standartların ve regulatins Uygulanabilirliği Gözden. Tasarım yorum, Hesaplamalar, Risk Değerlendirmesi ve Risk Analizi, Malzeme Onaylar, Denetimler, Kalite Sistem Denetimleri (iç / sertifikasyon), Üretim Süreci yorum, Kaynak Prosedürleri Onaylar ve Yeterlilik adn Kaynakçı Sertifikaları, Kaynak Operatörleri ve çakmak Welrders, In-Süreci ve Final Gözetim Hizmetleri, Denetimler ve validasyonlar, Sertifikasyon ve Onay Belgeleri (Teknik Dosya) As-Built, Çevrimiçi Proje Yönetimi (OPM) (Maliyet Tasarrufu!)


2. CE İşareti : Kapsam
Ce Isareti tasiyan urunlerin Türkiye· ye girişi ile ilgili Dış Ticaret Müsteşarlığı tebliği ile oluşturulan ayrıcalık Avrupa Birliği (AB) ile gerçekleştirilen Gümrük Birliği anlaşmasına dayanmaktadır. Bu nedenle söz konusu ayrıcalıktan sadece AB menşeili mamüller faydalanabilirler. AB dışındaki diğer ülke (üçüncü ülke) menşeili mamüller bu konuda aramızda herhangi bir anlaşma bulunmadığından bu ayrıcalıktan faydalanamazlar. Ancak üçüncü ülkelerde üretilmelerine rağmen AB çıkışlı olan mamüller söz konusu olduğunda, Uygunluk Beyanlarının (Bknz. EK 1) AB'inde yerleşik yetkili temsilcilere (autorized representative) ait olması şartı ile bu kapsamda değerlendirilebilirler

CE İşareti üzerine iliştirildiği mamülün insan, hayvan ve çevre açısından sağlıklı ve güvenli olduğunu gösterir. Bununla ilgili kriterler ise AB'nin Yeni Yaklaşım Direktiflerinde (YYD) öngörülmüştür. Şu an sayısı 24 olan YYD'inden biri veya birkaçı kapsamına giren bir mamülün CE İşareti taşımadan AB pazarına girebilmesi mümkün olmamaktadır. YYD'ine uygunluğu kanıtlamada ilgili direktiflerle alakalı kılınan Avrupa Birliğinin (AB) harmonize standardlarının oldukça büyük önemi bulunmaktadır.
3. Ce Belgesi almak için gerekenler :
a) Teknik Dosyanın hazırlanması
b) Gerekli laboratuar çalışmaları ve testler
c) Denetleme
d) Ce Belgesi yayınlama

iso9005

ce belgesi nedir 

nasıl alınır

kim verir

onaylı kuruluş nedir 

ce belgesini kimler almalıdır

 

ce belgesi nedir
ce belgesi fiyatları
ce belgesi nasıl alınır
ce belgesi nedir ne işe yarar
ce belgesi sorgulama
ce belgesi için gerekli evraklar
ce belgesi maliyeti
ce nedir

 

ce teknik
ce teknik dosya örneği
ce teknik dosya içeriği
ce teknik dosya nasıl hazırlanır
ce technical file
ce test cihazları
elektriksel güvenlik test cihazları
kaçak akim test cihazi
elektriksel güvenlik test cihazı
ce testleri
ce test raporu
ce test raporu
ce test cihazı
ce emc test report
ce işareti nedir
ce işareti ölçüleri
ce işareti yönetmeliği
ce işareti nasıl yapılır
ce işareti taşıması gereken ürünler
ce işareti nasıl alınır
ce işareti ne anlama gelir
ce işareti zorunluluğu

ce almak
ce belgesi
ce belgelendirme kuruluşları
ce markası
ce işareti
ce işaretleri
ce direktif
ce işaretlemesi
onaylı kuruluş
notify body
ce belgelendirme testi
lvd emc testi

sedex denetimi

sosyal audit (odit) 

Sosyal Denetim

 CE Belgelendirme ce belgesi ce nedir ce işareti direktifleri ce işareti markası ce ... sertifikası ce isareti ce uygunluk belgesi ce nasıl alınır ce işareti markası ce nedir CE ... Bu ürünlerin test, muayene ve/veya belgelendirmesini yapmak

 

ce belgesi, onaylı kuruluş, akredite belge, basınçlı kaplar, teknik dosya, gaz yakan cihazlar ce belgesi, ücretsiz eğitim, türkaklı ce belgesi, ce marking, direktif eğitimi, notify body, lvd testi, test raporu, gürültü ölçümü, baca gazı ölçümü, makine güvenliği sertifikası, tip onay belgesi, kaynakçı sertifikası,  tuv belgesi, sgs belgesi, iso 9001 belgesi, asansör ce belgesi, tam kalite onayı belgesi türkalı belge wrap saso bsci türkalı belge türkak belgesi iso 9001 tse hyb asansör tam kalite onayı asansör ce belgesi brc sa 8000 brc belgeleri için baca ce belgesi 5434880565

iso9005

Adres
: YEDİTEPE CAD NO:118/3 ATAŞEHİR-İSTANBUL
Telefon
: 02165455851
Faks
: 02165455855
GSM
: 05434880565